119 studenter flyttar in – ”Fortfarande mycket oklarheter.”

Tvistevägen 1D, det nya huset som öppnas.
Albin Ahlbom
Tvistevägen 1D, det nya huset som öppnas.

Byggnationen av de nya hyreshusen på Tvistevägen har pågått länge, på torsdag öppnas dörrarna och 119 personer får tillgång till sina nya hem.  Många studenter ser på inflyttningen med både förväntan och oro.

För cirka ett år sedan togs de första spadtagen i arbetet  för att bygga tre stycken nya hyreshus på Tvistevägen, nära Ålidbacken. Totalt ska 302 hyresrätter stå färdiga under våren 2018, om allt går enligt planerna. Nu på torsdag kommer det första av de tre husen vara färdigt för inflyttning. Byggnaden består av 119 stycken lägenheter, de flesta på 24 kvadratmeter.

Då det endast finns en hiss i byggnaden har fastighetsbolaget Balticgruppen, som står bakom projektet, delat in hyresgästerna i ett körschema för uthämtningen av nyckel och tillgång till att använda hissen under dagen. Vanligtvis sker nyckelutlämningen i Balticgruppens kontorsbyggnad på Kungsgatan 55, men denna gång har de valt att finnas på plats i hyreshuset på grund av det förväntade höga trycket.

Sofie Keijser, student, ska flytta in på våning tre på torsdag och tror det kommer bli stökigt.

Sofie Keijser
Sofie Keijser Foto: Julius Bäckman

— Det kommer vara kaos, de har satt hisstider men jag tror ingen kommer följa dem, säger hon. 

Keijser tycker att det är bra att Balticgruppen är på plats på torsdag men att vissa frågor fortfarande är obesvarade, exempelvis parkeringsfrågan.

— Jag vet fortfarande inte var jag ska parkera. Vi har hyrt en skåpbil som vi måste kunna parkera i närheten av huset. Jag har mailat Balticgruppen ett flertal gånger men inte fått något svar, säger hon.

Amanda Lindberg, civilekonomstudent, flyttar även hon in på torsdag tillsammans med sin pojkvän. De har fått en lägenhet på 30 kvadratmeter vilket är en helt ny storlek.

— Det är lite jobbigt att inte veta exakt hur planlösningen ser ut. I och med att den är annorlunda jämfört med med den vanliga storleken (24 kvadratmeter) har det varit svårt att få information. Vi har mailat och frågat om en ritning över planlösningen, men har inte fått något svar. Den vanliga planlösningen på den mindre lägenheterna är den vi fått utgå ifrån, säger hon.

Amanda Lindberg
Amanda Lindberg Foto: Julius Bäckman

Lindberg känner, trots detta, sig inte särskilt stressad inför flytten. Hon och hennes pojkvän kommer ha kvar sin nuvarande lägenhet månaden ut och kan därför ta allting i sin egen takt. Men hon känner sympati för de som måste få in alla sina saker på torsdag.

— Det känns som att det är väldigt mycket kaos, det är snart torsdag och det är fortfarande mycket oklarheter.

Aspiranten har sökt Balticgruppen för kommentar, men har ännu inte fått något svar.

 

Julius Bäckman, Manne Berggren Wiklund

Redaktionen