Anställd fastklämd i olycka vid Volvo Lastvagnar

En av Volvos lastvagnar.
Volvos pressarkiv
En av Volvos lastvagnar.

En anställd på Volvo Lastvagnar i Umeå fick 300 kilo plåt över sig – nu är olyckan anmäld till Arbetsmiljöverket, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Det var under onsdagen  som Västerbottens-Kuriren rapporterade om en olycka som inträffat på Volvo Lastvagnar i Umeå. Olyckan ägde rum i början av januari, men är nu anmäld till Arbetsmiljöverket.

Den anställde packade ihop vagnar bestående av plåtartiklar då en truck skulle byta en av lagerhyllorna bredvid packstationen. När trucken var på väg att lyfta hyllan vältes  en vagn innehållandes 300 kilo plåt över den anställde. Den anställde klämdes fast och ådrog sig skador i ansiktet och fick ont i knäet. Några kollegor uppfattade situationen och var snabbt framme för att lyfta bort plåten. De kunde därefter ta den skadade till akuten i Umeå.

Aspiranten har talat med elektrikern Kent Björklund som jobbar på Volvo Lastvagnar i Umeå. Han anser att säkerheten är bra och säger att det är något som jobbas med dagligen.

– Förbättringar görs hela tiden. Man kollar hela tiden efter möjliga åtgärder för att förbättra säkerheten, säger Björklund. Direkt man upptäcker en potentiell risk eller fara ska man lämna in en rapport. Utifrån dessa görs sedan förbättringar och analyser.

Enligt Västerbottens-Kuriren har Volvo Lastvagnar nu bestämt sig för att montera in skydd som ska förhindra olyckor som dessa i framtiden. Detta gäller både i Umeå och globalt.

Samuel Hallin
Jesper Råtts

 

Redaktionen