Aspiranten tar kulturtempen på campus

Intresset för kulturella evenemang är stort, särskilt när det händer något på campus. Informationen om vad som händer kan dock ibland vara otydlig om man inte är insatt eller följer rätt grupper via sociala medier och enligt studenterna så måste informationen vara mer lättillgänglig.

– Det är ganska dåligt med information om olika evenemang. Jag har dålig koll, säger juriststudenten Linnéa Lindström.

Hon tycker att informationen om evenemang svår att hitta och går kanske inte ut till alla som är intresserade. När informationen når fram är det framförallt på Facebook det syns, om inte vännerna tipsar om något. Det senaste evenemanget hon var på var en sittning med klassen och där var informationen väldigt tydlig.

Studenterna är dock eniga om att det behövs fler evenemang på campus och uppskattar när det händer något utöver studierna. Ett tacksamt avbrott och en källa till kulturell inspiration.

– Vi ska se psyk-körens konsert i lärarhuset alldeles strax, säger psykologistudenten Marie Groth och får medhåll av Miranda Lidwall, som båda tycker att det informationen ändå är tydlig med olika evenemang.

De brukar ibland hinna med kulturella inslag under studietiden och det senaste blev ett besök på bildmuseet. Kulturen på campus är inte det enda som lockar, även biobesök och konserter utanför universitetet uppskattas.

– Jag var på en julmusikal i Strömbäck igår och brukar ofta hinna med både konserter och biobesök, säger Caisa Siikavaara, student vid Umeå universitet.

Hon tycker även att utbudet borde vara större på exempelvis konserter på campus, ett förslag är att annordna en veckans konsert för alla studenter. Även hon fick sin information om evenemang via Facebook men såg även affischer på anslagstavlor, något som många studenter säger sig missat.

Text: Markus Välimaa