Bekräftat: Hundra stannar

Hundra bild

Under januari rapporterade VK att Pub Hundra var påväg att bli utskickade tillsammans med Gitarrmuseet från gamla Vasaskolan. Nu svarar Hundra med att att flytt inte kommer bli av.
– Vi sitter jävligt tryggt i båten, säger Niklas Engde på pub Hundra.

Det var i januari som VK publicerade en artikel om att gamla Vasaskolan, som numera är värd för gitarrmuseet och puben och klubben Hundra, blir kvar i kommunens ägo. Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott beslutade då avsluta den påbörjade försäljningsprocessen av kvarteret Siv 1 för att förändra innehållet för området på sikt. Då stod det klart att det skulle bli en skola igen. Kommunen ville då att Gitarrmuseet skulle flytta in i Folkets Hus senast inför årsskiftet 2018-2019, och gärna före det.

– Vi beslutade idag att fastigheten inte längre är till salu och att den ska
användas till skoländamål, sa Mikael Berglund (S), näringslivs- och planeringsutskottet den 9 januari till VK.

Utöver Gitarrmuseet står byggnaden även värd för den populära puben Hundra som även blir nattklubb om kvällarna. Hur framtiden såg ut för Hundra var oviss, men mycket talade för att även Hundra skulle vara tvungna att flytta. Krogens ägare, Reza Mirzaei, berättade då att kommunens beslut skapat oro bland personalen och att ett möte var inbokat med kommunen för att diskutera några lämpliga alternativ.

”Vi kommer inte flytta”
Igår bekräftade Hundra att krogen inte kommer flytta och blir därmed kvar i gamla Vasaskolan, det berättar Niklas Engde från Hundra till Aspiranten.

– Nej, vi kommer inte flytta. Vi har kontrakt på lokalen, men kommunen ser helst att hela lokalen till skola. Men vi har fortfarande kontrakt och besikningsrätt och så länge inget annat kommer på bordet så sitter vi jävligt tryggt i båten, säger Engde.

Det nuvarande kontraktet sträcker sig över hela 2019 och tre år till. I frågan hur framtiden ser ut för Gitarrmuseet kan inte Engde kommentera och hänvisade till Gitarrmuseet själva.

Aspiranten har försökt nå kommunen för en kommentar, utan svar.

Beskedet har tagits emot väl av studenterna i stan. Se i klippet ovan.

Julius Bäckman

Redaktionen