Brännbollsyran blandar dragplåster och överraskningar

Publikhavet på Brännbollsyran 2015.
Pressbild
Publikhavet på Brännbollsyran 2015.

Brännbollsyrans artistuppsättning fortsätter att fyllas på med nya namn. Den senaste bokningen The Chainsmokers är lite mer okänd för publiken men ska istället bjuda på ett minnesvärt liveframträdande, lovar festivalgeneralen David Arkhult.

På måndagen släppte Brännbollsyran en ny artist till vårens musikfestival, DJ-duon The Chainsmokers från USA. Duon blev känd för megahiten #Selfie 2014, och är aktuella med singeln “Roses” som ligger på topplistor över hela världen. Men David Arkhult berättar att huvudsyftet med just bokningen av The Chainsmokers inte enbart är att boka ett dragplåster som ska sälja biljetter.

– Vi kollar på festivaler runt om i världen och letar efter en riktigt bra liveakt som publiken kommer ihåg, och där passar The Chainsmokers perfekt. De känns helt rätt för Brännbollsyran med en avslappnad attityd och koppling till universitetslivet, säger han.

Vill undvika “stadsfest-känsla”
Många ungdomar på Campus som Aspiranten har pratat med funderar på att besöka årets Brännbollsyra, men det är desto färre som känner till The Chainsmokers. Istället är det artister som Sebastian Ingrosso och Miriam Bryant som agerar dragplåster för festivalen.

– The Chainsmokers är ingenting som påverkar om jag ska gå på Brännbollsyran. Miriam Bryant lockar istället, säger Mathilda Iresund.

David Arkhult berättar att om man bara bokar efter vad publiken tycker är populärt så blir det väldigt mycket “stadsfest” över det hela. Därför bokar han gärna unika akter som inte alla känner till på förhand.

“Årets roligaste helg”
Arkhult tycker att publiken ska känna sig trygg med att det finns ett bra grundutbud av artister, och nämner särskilt housestjärnan Sebastian Ingrosso.

– Ingrosso är den största bokningen någonsin i Umeå, det kommer bli coolt att ha det på Campus.

Han lovar också en unik upplevelse med vad han anser är Sveriges bästa publik.

– Publiken går igång på allt, det är bra ös hela tiden och inget “Applådera med vantar”. Det kommer bli årets roligaste helg.

Text: Lovis Kojo och Alfred Jacobsson