Fagervall: ”Jag har en bra känsla”

Inför den stundande hemmapremiären mot Leksand imorgon fredag var Aspiranten på plats. Vi tog tempen på laget och hörde om förutsättningarna från Björklövens huvudtränare Joakim Fagervall.

Träningen är schemalagd att starta klockan elva. När Aspiranten kommer dit så är det endast målvakterna som infinner sig på isen och värmer upp tillsammans med Björklövens målvaktstränare. Det kommer att dröja ytterligare 30 minuter innan utespelarna intar isen.

Träningen har en hög intensitet. Fokuset idag ligger på snabba spelvändningar och powerplay-övningar. Stort jubel utbryter bland spelarna på isen när kanadensaren Alex Hutchings hittar nätet bakom målvakten Adam Werner på ett direktskott efter en fin passning genom hela zonen under powerplay-spelet. Träningen överlag går att sammanfatta med ett högt tempo och bra koncentration i hela laget. Det märks i gruppen att hemmapremiären är runt hörnet.
Joakim Fagervall känner sig nöjd efter dagens träning:
– Jag har inte sett en bättre träning rent energimässigt än vad vi hade idag.

Hur är känslorna inför morgondagens match?

– Det är hemmapremiär så det är klart att det är speciella känslor. Serien startar på nytt, man kan säga att man har två premiärer, en hemma och en borta. Precis som inför Karlskoga har vi en bra känsla i gruppen. Vi möter ett riktigt bra lag imorgon, vilket är roligt.

Spelarna lyssnar intensivt på Fagervalls taktikgenomgång.
Spelarna lyssnar intensivt på Fagervalls taktikgenomgång.

Björklöven förlorade seriepremiären borta mot Karlskoga med 2-4, men Fagervall tycker att förutsättningarna ser bättre ut inför morgondagens möte mot Leksand.

– Vi är ett bättre lag imorgon än vad vi var i tisdags, säger Fagervall med en självsäker ton i rösten och fortsätter:
– Jag har en bra känsla inför matchen imorgon.

Vad kommer ni göra annorlunda efter förlusten mot Karlskoga?

– Vi har mycket som är bra, men det handlar om att utnyttja lägena man har. Vi hade ett ganska kraftigt spelövertag senast mot Karlskoga från start men utnyttjar inte det på rätt sätt. Så det kommer bli viktigt att ta vara på chanserna vi får.

Fagervall säger att ändringar i formationer kommer att ske, men vilka vill han inte gå in på.

– Det blir inte officiellt förrän imorgon,  avslutar Fagervall.

Andreas Nyman, Rasmus Kågström