Familjen Kaos till Umeå med ny föreställning

Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén
Sara P Borgström
Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén

I februari kommer Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén till Umeå Folkets Hus med en föreställning som har fokus på valåret 2018. Med humor och musik tar de sig an Sveriges politiska landskap i De redan frälsta.

– Det är nästan som att hela Sverige är politiskt bakfulla och behöver ta en rask promenad, säger Bianca Kronlöf till Dagens Nyheter.

Tillsammans kallar sig Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén för Familjen Kaos och har tidigare framträtt med föreställningen Slå pattarna i taket och skapat SVT-humorserien Full Patte. I februari kommer de till Umeå.

– Det här är en show, för show är det roligaste som finns. Tyvärr blir show ofta sexistiskt, rasistiskt och ganska dumt, men det här är antirasistiskt, feministiskt och väldigt smart, säger Kronlöf till DN.

Stefan Lidström, producent på Umeå Teaterförening berättar att det blev en succé när gruppen framträdde i Umeå med sin förra föreställning och att det kan bli ännu mer show den här gången. Han menar att föreställningen riktar sig till förstagångsväljare och att den utmanar filterbubblor i samhället.

20180123_121059
Stefan Lidström, Umeå Teaterförening.

Thom Gisslén, från Familjen Kaos, menar att alla individer har makt att åstadkomma förändringar i samhället.

– Unga och studenter är framtiden och det är de som kommer att förändra samhället. Vi hoppas kunna vrida på perspektiv, ge pepp och förhoppningsvis få folk att skratta, säger han.

Familjen Kaos har tidigare fått höra att de predikar för de redan frälsta. Det här gav upphov till den nya föreställningen där gruppen utforskar och utmanar begreppet.

– Eftersom vi ser att demokratin är hotad i vår del av världen är det viktigt att fundera kring vad vi tillsammans kan göra för att bidra till ett levande demokratiskt samhälle. Det behövs ingen diktator om folket fasar ut sig själv, säger Gisslén.

I början av februari kommer föreställningen till Umeå, som är första stoppet på den Sverige-turné som ska genomföras.

– Det ska bli jättekul att komma till Umeå och spela på Folkets hus. Umeå är en härlig stad med en smart publik vilket gör att en måste vara skärpt och på hugget, avslutar han.

Maria Borg, Elias Liljeström

 

 

Redaktionen