Foppa tar kändissporten på allvar till Umeå

Inom kort öppnar Umeås första och största inomhusanläggning för padel på Teg, driven av ingen mindre än hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg, rapporterar Västerbottens Kuriren. 

Sporten padel är Sveriges snabbast växande sport och det är en blandning mellan squash och tennis. Peter Forsberg tillsammans med tre andra med kopplingar till Umeå, har gemensamt gått ihop för att göra projektet med en inomhushall möjligt. Hallen kommer innehålla fem banor vilket gör att många kommer kunna utöva sporten samtidigt.

– Man måste fundera hela tiden som man lirar. Det är inte bara att gå och slå så hårt som möjligt. Lite spelsinne behövs och jag tycker att padel är lättare och mer gemytligt och mer kompisvänligt än tennis, berättar Peter Forsberg för VK.

Sedan tidigare finns det två padelbanor på Nydala, men då utomhus. Inomhushallen på Teg är just nu under ombyggnad för att passa sporten, och det är ännu oklart när den förväntas öppna. Padel är en sport som är stor bland många kändisar, och spelas bland annat av Måns Zelmerlöw.