”Framtiden har äntligen anlänt”

Den svävande skateboarden, de flygande bilarna och 19 uppföljare av ”Hajen”. År 1989 skickades tidsresenären Marty McFly till dagens datum.

21 oktober 2015 är inte vilket datum som helst. I andra filmen i tillbaka till framtiden-trilogin skickas Marty McFly till framtiden.

Video-hälsning från film-karaktär
Fans världen över firar dagens speciella datum och den fiktionella karaktären Emmet ”doc” Brown har för den stora dagen spelat in ett video-meddelande.
”Framtiden har äntligen anlänt. Ja, den är annorlunda än vi alla trodde, men oroa dig inte. Det betyder bara att din framtid inte blivit skriven än, och ingen har gjort det. Din framtid blir vad du gör den till, så gör den till en bra sådan”, så säger skådespelaren Christopher Lloyd som spelar Emmet Brown i videon.

2015 – inte riktigt som väntat
I ”Tillbaka till framtiden 2” tar faxen skrattretande stor plats utifrån dagens syn på den elektroniska apparaten. Svävande skateboards är i förstadiet att utvecklas, bland annat Lexus har introducerat en Hoverboard som svävar några centimeter från marken. De flygande bilarna är dock ännu inte uppfunna, filmen ”hajen” har hittills endast fått 4 uppföljare och tidsresor verkar fortfarande endast vara verklighet i film.