Hyllningsturné för Dire Straits kommer till Umeå

Här kommer "A tribute to Dire Straits" spela på fredagen.
Jesper Råtts
Här kommer "A tribute to Dire Straits" spela på fredagen.

A tribute to Dire Straits heter bandet vars turné On the Swedish Tour kommer till Umeå. Nu på fredag tar bandet över Idun i Folkets Hus.

Bandet A tribute to Dire Straits har nu turnerat i cirka 20 städer runtom i Sverige i drygt en månad, och näst på agendan står Umeå.

– Konserterna har alltid varit fullsatta och publiken har bjudit på stående ovationer, berättar Markus Westberg, som driver företaget Stella Event, som producerar hela turnén.

– Jag jobbar med många konserter och artister, men detta är den högsta kvalitén jag jobbat med innehållsmässigt, säger Westberg. Även publiken har alltid varit jättenöjd med konserterna, fortsätter han.

Bandet består av Totte Rajamäki, Stefan Jonsson, Sven Hammarström, Ola Johansson, Janne Ståhl och Martin Lindqvist och är ett kompisgäng som framför nytolkningar av det världskända rockbandet Dire Straits.

– Det är en häftig grej, det är ju många som gör såna här typer av hyllningar. Det roliga med detta bandet är att det är ett kompisgäng som spelat ihop länge, och de är fruktansvärt bra på det de gör, berättar Westberg.

Ett fåtal biljetter kvar

Konserten i Umeå förväntas besökas av cirka 800 personer, och ännu finns det ett fåtal biljetter kvar, men de förväntas bli sålda under de närmaste dagarna. Allt tyder på att även denna konsert blir slutsåld.

Jesper Råtts

Redaktionen