Idrottsförbund hoppfull inför budgetförslag

Bland vinnarna i årets budgetförslag, som släpptes igår, var idrotten. För den ökar stödet med 19 miljoner kronor och pengarna kommer gå till landets olika idrottsföreningar, någonting som länsidrottschef Niclas Bromark är glad över.

19 miljoner går direkt till Idrottsföreningarna men det är inte den enda inkomstkällan. Flera projekt med inriktning på integration kommer att ha ett fortsatt stöd av regeringen. Dessa bidrar bland annat Västerbottens idrottsklubb till.

– Vi är glada över regeringens beslut. Förhoppningsvis kommer det skicka signaler till kommuner och landsting att utöka stödet, säger Niclas Bromark

Umeå kommer få fortsatt stöd för ett projekt som innebär att utveckla simkunnighet hos invandrare från utsatta länder. Projektet får ett stöd på 3 miljoner kronor. Stödet för lovaktiviteter kommer även att förtsätta. Regeringens löfte att utöka stödet för ökad daglig rörelse syns inte i budgeten.

– Det ska sägas att regeringen har hållit många av sina löften, men här har inte deras agerande följt deras ord, fortsatte Bromark.

I det stora hela anser idrottsförbundet sig nöjda med budgetförslaget. De utalade sig inte om bidrags ökningen skulle resultera i några nya projekt, men de har hopp för framtiden.

 

Av: Hampus Berglund Svensson