IKSU innebandy lever vidare – nu fokuserar man lokalt

IKSU innebandy kan andas ut – föreningen har fått klartecken för en fortsatt elitsatsning. För att också nå bättre siffror i framtiden kommer man nu att satsa lokalt. 

Den 28 oktober förra året rapporterade Västerbottens-Kuriren om att IKSU innebandy hade ekonomiska problem och det var osäkert om a-laget skulle existera nästa säsong. Nu är läget återigen stabilt efter att klubben fått in de 200 000 kronorna som krävdes för att fortsätta verksamheten.

Framöver kommer man fokusera mer på de lokala ungdomarna för att på sikt lyfta upp dem i representationslaget.

– Nu var det också en tydlig önskan att vi skulle sätta mer resurser och fokus på ungdomsverksamheten för att öka den lokala förankringen i elitlaget och på sikt lyfta upp fler spelare från ungdomsverksamheten dit, berättar IKSU innebandys klubbchef Johan Sjöström för Västerbottens-Kuriren.

– IKSU Floorball Academy kommer vara en del av den nya satsningen. Minst fyra-fem spelare i åldern 15-19 kommer få ingå i detta projekt till en början. Målet är att kunna ge dessa spelare bästa möjliga förutsättningar för att lyckas, och i framtiden bli en del av representationslaget, fortsätter Sjöström.

Jesper Råtts
Samuel Hallin

Redaktionen