Steve Angello klar för Brännbollsyran

Steve Angello avslutar Brännbollsyran 2018.
Pressbild
Steve Angello avslutar Brännbollsyran 2018.

Mellan den 31 maj och 2 juni går en av Sveriges största musikfestivaler av stapeln i Umeå. Med världsstjärnan Steve Angello som sista akt är listan över headline-artister komplett.
− Tanken var att få till en riktigt pampig avslutning, säger David Arkhult, festivalgeneral för Brännbollsyran. 

David Arkhult är Brännbollsyrans festivalgeneral.
David Arkhult är Brännbollsyrans festivalgeneral.          Foto: Privat.

Steve Angello är en svensk DJ och musikproducent, känd från gruppen Swedish House Mafia. David Arkhult berättar att artisten kommer spela på festivalen lördagen den 2 juni, mellan klockan ett och två på natten.

Arkhult såg Steve Angello i Miami tidigare i år och lovar en enorm scenproduktion.
− Det är snygg och stilren produktion, tänk LED-show och hög pyrobudget. Det kommer smälla av rejält, konstaterar han.

Trogna festivalbesökare

Lotta Sundqvist har besökt Brännbollsyran förut och kommer att göra det även i år. Hon blev glatt överraskad av dagens artistsläpp.
− Jag älskar house och har varit ett fan av Swedish House Mafia. Så jag kan inte tänka mig att hans spelning kommer bli annat än magisk, säger hon. 

Lotta Sundqvist och Regina Lidström ser fram emot Steve Angellos spelning. Foto: Privata.
Lotta Sundqvist och Regina Lidström ser fram emot Steve Angellos spelning. Foton: Privata.

En annan återkommande besökare är studenten Regina Lidström, som ser fram emot stämningen som uppstår under festivalhelgen.

− Det är så mycket glatt och härligt folk i rörelse. Umeå skiner och blommar upp extra mycket denna helg, oavsett det faktiska vädret, berättar hon.

Precis som Lotta är Regina glad över beskedet om Steve Angello.

− Det gör så mycket att få ha en riktigt bra DJ på besök! Min uppfattning är att det oftast är de som levererat de härligaste spelningarna, konstaterar hon.

Två akter kvar 

Efter dagens släpp är alla huvudakter klara för festivalen, men det återstår två ytterligare artister.

− Vi har två svenska akter, en stekhet, som kommer att släppas till helgen, avslöjar David Arkhult. Han berättar också att festivalens spelschema snart kommer att bli publikt. Nytt för i år är att det kommer finnas storbildsskärmar bredvid scenen.

Lockar mycket folk

Brännbollsyran kombinerar VM i brännboll med livespelningar. Festivalen, som idag är en av Sveriges fjärde största, håller till vid Campus Arena i Umeå. Erja Back, marknadsansvarig på Visit Umeå, anser att den blivit alltmer betydelsefull under de senaste åren.

− Traditionellt var det många gamla studenter som kom för att spela, men på sista tiden har själva musikfestivalen utvecklats och lockat en större publik, säger hon och fortsätter:

− Umeå är en stad med väldigt mycket festivaler, men vi kanske har saknat den stora sommarfestivalen med internationella artister.

 

Saga Aginger

Redaktionen