Känd gädda blev prisvinnande fångst igen

Nicklas Hallnor från Arjeplog drog  upp en gädda på 134 centimeter i fisketävlingen Doggers Big Cash 2016. Samma gädda har även varit prisfångst två gånger innan i samma tävling förra året, men för två olika fiskare. 

Det var i somras som Nicklas Hallnor med hjälp av sin vän Magnus Ranberg vann Doggers Big Cash 2016 med sin monstergädda. trots att han har fiskat sedan barndomen har det varit en del bottennapp och soppatorsk innan han drog upp storvinsten.

-Jag och Magnus drog ut och fiskade två dagar innan tävlingen började. Tävlingen började en onsdag klockan elva, det var underbart väder men bedrövligt fiske, säger Nicklas Hallnor.

Turen vände efter fikat

Efter en del dåligt fiske drog det in ett åskoväder. Då passade Nicklas och Magnus på att fika i hoppet om ett väderomslag. Efter mindre lyckat fiske med lite fångst vände helt plötsligt turen för fiskaren.

– Det var en jättedålig och fisket gick inget vidare, vi hade bara dragit upp två små fiskar under dagen. Men helt plötsligt kände jag att jag hade fått napp, och att det var en stor baddare denna gång, säger Nicklas Hallnor.

Hallnor hade fått en gigantisk gädda på kroken, men han var inte den första att dra upp den gäddan. 2015 drogs gäddan upp i samma tävling två gånger tidigare av både Henrik Sandahl och Jim Johansson som fick dela första plats.

I årets tävling var det dock Nicklas Hallnors och Magnus Ranberg som drog upp fisken tillsammans och drog upp vinsten på 100 000 kronor.  Nicklas och Magnus kommer investera pengarna i deras företag Arjeplog Clear Water Adventures. Företaget ger guidade fisketurer i Arjeplog. Nicklas planerar att vara med nästa år, för givet att han drar in en lika stor baddare.

/Anton Comstedt