Kanonstart för Umeå Fashion Week

I måndags gick startskottet för Umeå Fashion Week för åttonde året i rad. Årets tema går i hållbarhetens tecken och Carina Lundström, en av UFW:s projektledare, ser ljust på kommande dagar.
De senaste dagarna har varit fantastiskt bra, jag är supernöjd, berättar en leende Lundström.

Den 26 september till den 2 oktober arrangeras Umeås mest fashionabla vecka. Veckan innehåller alltifrån modevisningar och utställningar till inspirerande föreläsningar och framträdanden.
—Igår fanns det en helt fantastisk möjlighet, vi hade ett frukostevent på Elit Hotel med Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret där cirka 150 personer närvarade, så det började riktigt bra, berättar Lundström.

Imorgon, torsdag, öppnar Studio Hållbart i Utopia galleria mitt i centrala Umeå, där utställare av alla dess slag kommer att finnas på plats.
— Från och med imorgon kl 12 och resten av veckan kommer det att vara fullt ös med alla fantastiska kreatörer, modevisningar, föreläsningar och mycket mera. På lördag är det stora modevisningen på torget där 90 modeller visar upp kläder från 24 butiker, det får man inte missa, uppmanar Lundström.

Främst är det Umeborna som lockas till modeveckan men en och annan bortifrån hittar också hit, och åldrarna skiftar i allt från 16 upp till 60.
— Intresset är väldigt stort i år, det är betydligt fler besökare än förra året. Det är lite fler tjejer än vad det är killar som besöker modeveckan, och även om vi försöker göra det mer jämställt så är det flest tjejer som lockas, säger Lundström.

En av Umeå Fashion Weeks projektledare Carina Lundström är nöjd med dagarna som varit och förväntansfull över kommande.
En av Umeå Fashion Weeks projektledare Carina Lundström är nöjd med dagarna som varit och förväntansfull över kommande.

Sanna Ehnlund