Mässa med fokus på djurens rätt

Vegovision firar 10 år och Djurens rätt firar genom att anordna deras största mässa hittills
Djurens rätt
Vegovision firar 10 år och Djurens rätt firar genom att anordna deras största mässa hittills

Mässan Vegovision som anordnas av Djurens rätt, firar 10 år lördagen den 5 maj. I år är mässan större än någonsin och många utställare upplyser om det nyaste inom vego.

Djurens rätt är i full gång med att förbereda inför årets Vegovision som kommer att äga rum den 5 maj på Universum i Umeå. Mässan har växt genom åren och Umeå är en av tre städer där mässan anordnas.

Kost och träning ökat i intresse

Mässan har många populära avdelningar, men på senare tid har intresset för kost och träning ökat.

– Förut var intresset för matlagningen det mest populära, men på senare tid har det blivit väldigt stort intresse för kost och träning. Även näringslära har slagit igenom, säger Sofia Säljö, som är projektledare för Vegovision.

Stor variation

Mässan firar 10 år och har utvecklats mycket sedan dess start. Moa Richter Hagert skriver på Djurens rätts hemsida att mässan, då den startade, kallades för ”Norrlands största mässa för vegetarisk mat”. Men nu är det mycket mer än bara mat som står i fokus.

– Vi kommer ha två olika rum med föreläsningar och workshops, utställare och matlagning. Vi har ett stort antal utställare och vegoprofiler som gästar och Sanna Bråding är vår konferencier, säger Sofia Säljö.

Några av de gästande är vegoprofilen Gustav Jansson, artisten Charlie Grönvall och barnboksförfattaren Jannika Navjord. Mässan erbjuder en stor variation och erbjuder något för alla.

I dag är det försöksdjurens dag och David Grundberg, som är kontaktperson för Djurens rätt, konstaterar att de uppmärksammar dagen genom att skicka in insändare till tidningar.

Desirée Jonsson

Redaktionen