Mattan rullas ut för välkomstmässan

På torsdag är det åter dags för den årliga välkomstmässan. Den första september fylls Lindellhallen, Campustorget och Universum med över 160 utställare, vilket gör det till den hittills största i sitt slag.

Mellan 10.00-14.30 kommer utställare från näringslivet, kårer, universitet, föreningar och förbund befinna sig i sina bås för att ge ut information samt en och annan gottebit till besökarna. Nytt för i år är att samtliga bås är uppställda kategoriskt för att underlätta sökningen efter det som intresserar en.

– Vi står nu i extraknäck och karriär, en av kategorierna, berättar Sofia Wiesler som är medlem i projektgruppen och förbereder inför torsdagens evenemang.

Förutom alla som står till hands för information kommer det också bjudas på underhållning i form av DJ´s och humorduon HÄK – Humor är Kul. De senare uppträder 12.10-12.50 på Rotundan, Universum. Tävlingar arrangeras både av universitetet och utställarna.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna hit. Både till universitetet och Umeå som stad. För många är det här första veckan i Umeå, och vi vill väcka nyfikenheten både för universitetet och Umeå som stad.

Simon Magnusson