Med nytt utbud vill IKSU inkludera fler

IKSU utökar sitt gruppträningsutbud med lättare träning och mamma-baby pass. Syftet är att inkludera så många som möjligt och nyheten mottas väl bland studenter.
— Det är ett bra komplement, säger Fanny Andersson, doktorand i litteraturvetenskap.

Till våren finns nu möjligheten att gå på gruppträningspass på en lättare nivå. Zumba och spinning är två populära gruppträningsformer på IKSU, och nu finns de även i lättare former. Likt förra året finns också lätt-yoga som ett alternativ.. Camilla Alm, chef för gruppträningarna på IKSU, förklarar att lätt-zumba och lätt-cykel nu är två nya pass med lägre tempo och mindre komplicerad koreografi som ska vara ett alternativ för de som vill ta det lugnare. På cykelpassen innebär detta bland annat att det blir mindre motstånd och inte lika mycket “stående och sittande”-rörelser.  Alm menar att detta är ett sätt att inkludera fler.

—Tidigare gick till exempel zumba-passet under namnet senior-zumba,  men vi har valt att byta namn till lätt-zumba då alla ska vara välkomna och kunna vara med, säger Camilla Alm.

Dessutom finns nu ett spinningpass för mammor med bebisar, detta startar nästa vecka. Konceptet mamma-baby har varit mycket populärt och finns redan i olika former på IKSU, dock inte som spinning.  Alm berättar också att många pappor har hört av sig och varit intresserade, dessvärre är detta träningskoncept speciellt utformat enbart för mammor.

Vad tycker ni om IKSUs nya pass?

Fanny Lindgren
Fanny Lindgren

Fanny Lindgren, Doktorand i litteraturvetenskap. 

— Jag brukar gå på spinning och kan tänka mig att den lättare versionen är ett bra komplement.

 

Cornelia Andersson, Lärarstudent.

Cornelia Andersson
Cornelia Andersson

— Jag tycker det är ett bra koncept, det tar bort pressen att prestera. Det kan vara bra för  äldre och medelålders personer.

 

Jonathan Forsberg, Industriell ekonomi.

Jonathan Forsgren
Jonathan Forsgren

— Det låter bra, jag kan tänka mig att gå på det. Jag har funderat på att prova yoga men är inte den smidigaste så en lättare version är nog  bra att börja med.     

 

            Manne Berggren Wiklund och Julius Bäckman

Redaktionen