Mer än bara blommor på Nolias trädgårdsmässa

I helgen är det dags för årets trädgårdsmässa, utbudet är större än någonsin och nytt för i år är att det även erbjuds workshops för de som är intresserade av att testa på det mässan har att erbjuda.

Trädgårdsmässan är en ett populärt evenemang och i år har Kristin Olsson, som är projektledare för mässan, satsat ännu mer på att utveckla mässan.

”Norrlands egen trädgårdsmässa”

Gun Edin, som är en av ägarna av GG Mässor, var den som gjorde det möjligt för Nolias trädgårdsmässa att få sin början. Kristin Olsson berättar att hon kontaktade dem om att starta mässan. De var väldigt intresserade, och mässan i Umeå skulle ha en viktig skillnad; betoningen skulle vara på just nordligare klimat. På mässan informeras besökarna inte bara om problemen utan även fördelarna med att odla uppe i norr.

Något för alla

Kristin Olsson förklarar att människor i alla åldrar säkert hittar något intressant på mässan.

– Nu undrar du förstås om det finns något för er ungdomar, eller är det bara tanter? Det finns jättemycket för ungdomar här. Vi vet att intresset att odla har blivit större. En balkong, fönsterbläck eller en stor trädgård, det spelar ingen roll, alla har någon typ av relation till sin trädgård. Vi har många trädgårdsintresserade utställare här som erbjuder plantor, kunskaper och information.

Lockar långväga besökare

Förra året kom cirka 8000 personer till mässan och besökarna kommer inte bara från Umeå, eller dess närliggande städer.

– Det är det som är så fantastiskt roligt, vi når Finland (Vasa) och de 4 nordligaste länen, säger Kristin Olsson och avslutar med att säga att de nu ska göra sitt bästa för att alla dessa personer ska komma tillbaka även i år.

Desirée Jonsson

Redaktionen