Musikhjälpen i Umeå – ”Vissa engagemang har redan börjat”

Den 11-17 december tar Musikhjälpen 2017 plats på Rådhustorget här i Umeå för att i sex hela dagar direktsända rikstäckande radio och TV. Årets tema är ”Barn är inte till salu” och har redan nu väckt engagemang runt om i Sverige. 

Med start den 19 september är det möjligt för vem som helst att starta ett eget engagemang för att samla in pengar till Musikhjälpen 2017. I dagsläget är 15 olika insamlingar påbörjade. 2017 års upplaga tar plats på Rådhustorget i Umeå och Musikhjälpen firar 10 år, ett evenemang som enligt Gabriella Hed-Vall, eventansvarig på Visit Umeå, är viktigt för staden.

– Musikhjälpen innebär att Umeå kommer att synas rikstäckande under väldigt många timmar och det är ett jätteviktigt evenemang. Vi hoppas att det ska poppa upp roliga, lokala initiativ som kan lyfta och marknadsföra både Umeå och Musikhjälpen.

Vem eller vilka som kommer vara årets programledare är ännu inte avslöjat, men temat ”Barn är inte till salu” släpptes under tisdagen. Gabriella Hed-Vall utlovar, till följd av jubileumsfirandet, en hel del tillbakablickar på åren som varit.

– Vi har inte fått någon information i förväg, men det jag kan säga är att det kommer bli en hel del tillbakablickar. Vad som har hänt, vad Musikhjälpen har åstadkommit och att gamla programledare dyker upp.

Förra årets upplaga av Musikhjälpen utspelade sig i Örebro med temat ”Barn i krig har rätt att gå i skola”. I en glasbur på Kärlekens torg höll programledarna Little Jinder, Kodjo Akolor och Howlin’ Pelle Almqvist ställningarna under livesändning i sex hela dagar. Totalt 49 003 745 kronor skänktes till insamlingen, ett nytt rekord.

För den intresserade är det ett öppet informationsmöte som berör Musikhjälpen den 10 oktober på Folkets Hus kl 18.00.

– Alla som vill är varmt välkomna att delta på informationsmötet, som kommer gå in djupare på vad Umeåborna, näringsliv och organisationer kan bidra med. Vissa engagemang har redan börjat, berättar Gabriella Hed-Vall. 

 

Maja Andersson