Nour El Refai gästar Umeå universitet

Nour El Refai under sin föreställning "En komisk depression".
Foto: Emma Svensson
Nour El Refai under sin föreställning "En komisk depression".

Umeå universitet välkomnar Nour El Refai till Umeå universitet den 30 januari. Varje år arrangerar Uniaden Sveriges bredaste arbetsmarknadsdag på campus och i år är komikern gästföreläsare.
– El Refai ska hålla i en inspirationsföreläsning för att ge hopp till studenterna oavsett vilken bakgrund man har, säger projektledare Philip Petersson.

Uniaden är en årlig arbetsmarknadsdag som tar plats vid Umeå universitet, anordnad av fyra olika studentföreningar.  Ägarföreningarna företräder sammanlagt ungefär 6000 studenter, och tillsammans hoppas de kunna  skapa en mötesplats för studenter och näringsliv för de som studerar bland annat teknik, media, ekonomi, HR management och naturvetenskap. Petersson understryker dock att alla är välkomna oavsett utbildning.

En hyllad komiker

Nour El Refai har tidigare varit aktuell med föreställningen ”En komisk depression” och år 2016 blev hon utsedd till ”Årets kvinnliga komiker”.  Hon har även varit programledare för melodifestivalen och är känd för  hennes uppmärksammade karaktär i humorprogrammet ”Ballar av stål”.

Peterson säger att årets tema för arbetsmarknadsdagen är ”Du kan”.   Vidare menar han att man bör gå in för något helhjärtat för att ta sig dit man vill.

27265139_10156020541279793_427245823_o

Foto: Erik Sedin
Projektledare Peterson i Aula Nordica där evenemanget kommer utspela sig

Varför har ni valt att boka El Refai?

– Nour har i sin uppväxt fått kämpa sig dit hon är idag. Nour är även en bra förebild för många yngre individer, säger Peterson och fortsätter:

-Det är svårt att välja en gästföreläsare då man vill få in ett så brett spektrum som möjligt.  Vi vill ge mervärde till våra studenter genom en föreläsare som ger inspiration och ett roligt evenemang för så många som möjligt.

Erik Sedin
Anja Hofberg Berggren

Redaktionen