Ny Umeåyra bokar norsk succéproducent

Lagom till att endorfinet har lagt sig hos Umeås studenter efter vårens Brännbollsyra presenterar arrangörerna ett nytt musikevenemang – Höstyran. Idag kom beskedet att festivalens headline blir EDM-artisten Alan Walker.
– Det känns superkul att få den största talangen inom sin genre, säger festivalgeneralen David Arkhult.

I helgen tillkännagav Brännbollsyrans ledning att en systerfestival till vårfesten kommer att hållas den 12 november i Nolias fotbollshall. Höstyran kommer att fokusera på dansmusik med en undergroundkänsla som festivalgeneralen tror kommer att locka många.

– Vi är ute efter en lite skitig fabrikskänsla som en cool kontrast till Brännbollsyran. Den kommer att ge en helt ny festivalupplevelse till universitetsstudenterna, säger David Arkhult.

Internationell headline

Senaste nytt är att den norsk-brittiska EDM-producenten Alan Walker blir Höstyrans dragplåster. Walker har under den senaste tiden nått stora framgångar med singeln ”Faded”, som har nästan 500 miljoner lyssningar på Spotify. Arkhult är mycket nöjd med bokningen.

– Han var egentligen den enda artisten vi tyckte passade. Det känns superkul att få den största talangen inom sin genre, säger han.

Heldagsfest

Förutom kvällsfesten på Nolia där Walker kommer att uppträda anordnas även en dagsfest på Teatercafét. Konceptet är något som arrangörerna sett på festivaler ute i Europa, och ville ta hem idén till Umeå.

– Vi var ute efter några unika sellingpoints, och är glada över att vara först i Norrland med ett dayparty. Tanken är att man samlas runt tvåtiden på några cocktails, och sedan fortsätter till Nolia framåt kvällen, förklarar Arkhult.

Han hoppas att evenemanget ska locka samma målgrupp som besöker vårens yra, och därför har de även prismässigt riktat in sig på studenterna.

– Vårt mål är att samla samma publik en gång till. Vi vill ge dem något i november också, som annars är en så tråkig månad.

Ytterligare fyra artister kommer att uppträda på Höstyran, där en gästar dagsfesten och tre ska vara supportakter till Alan Walker på kvällsfesten. Arkhult meddelar att bokningarna kommer att presenteras under de närmaste dagarna.

Lovis Kojo

Redaktionen