Ökade resurser till länets barnmorskor

Barnmorska undersöker en gravid kvinna vid förlossningen
Jan Alfredsson/Västerbottens läns landsting
Barnmorska undersöker en gravid kvinna vid förlossningen

Det råder stor platsbrist för gravida kvinnor på flera av storstädernas förlossningsavdelningar. Nu skjuter regeringen till extra resurser till förlossningsvården, men bristande kompetens försvårar  för rekryteringen i länet.

I går kväll rapporterade Folkbladet om en ökning från regeringen på totalt 10,7 miljoner kronor som ska leda till 4,9 fler barnmorskor och 1,8 fler läkare i länet.  Just nu har länets kvinnokliniker 70 anställda barnmorskor, men många av dem väljer att söka sig till primärvården.

I en intervju med Folkbladet berättar barnmorskan Karin Järback om svårigheterna hon möter i sitt yrke. Hon förklarar att hon många gånger har två till tre patienter samtidigt och att det kan vara svårt att stanna kvar hos  en patient som önskar det. Det kan medföra att  gravida kvinnor tappar den trygghet som de behöver.

– Jag kan inte prata för alla var och en men jag tror att det handlar om arbetstider. Det är slitsamt att jobba treskift (med kvällar nätter och helger) och många orkar inte jobba heltid. Det är inte bara barnmorskor med familj, utan även nya barnmorskor måste gå ner i tid för att orka och det tycker jag är skrämmande, säger hon till Folkbladet.

Svårt att rekrytera

Akut resursbrist under sommaren ledde till att man i länet var tvungen att kalla in finländska barnmorskor. Utöver detta nekades  befintliga barnmorskor till fyra veckors sammanhängande semester. Arbetsvillkoren har lett till svårigheter att rekrytera ny personal.

– Bemanningen är vår akilleshäl. Vi har varit pressade och det är viktigt att öka bemanningen för att behålla vår personal. Men vi jobbar bland annat med arbetsmiljön och rätt använd kompetens och nu ser det ljusare ut för 2018, säger Maria Lindkvist, barnmorska, medicine doktor och verksamhetsutvecklare på förlossningen i Umeå till Folkbladet.

Landstinget erbjuder nu studielön till blivande barnmorskor. Ytterligare ett bevis på den ljusnande framtiden är det utbildningsbidrag som har bidragit till att åtta sjuksköterskor i länet just nu utbildar sig till barnmorskor mot fortsatt anställning i minst två år.

26996903_10154872371982924_1048261225_n
Elin Rova, foto: privat

”Det förekommer mycket stress i yrket”

Aspiranten har varit i kontakt med barnmorskestudenten Elin Rova, 26. Hon håller med om att det förekommer mycket stress i yrket, samtidigt som hon vidhåller att stress är någonting som existerar i vårdyrken överlag.

– Jag tror att det går hand i hand med personalbristen. När det inte finns tillräckligt med personal måste man måste täcka upp för varandra. Man anställer helt enkelt inte tillräckligt många.

Elin vill helst av allt jobba inom förlossningsvården efter avslutad utbildning. Men hennes långsiktiga dröm är att jobba på en ungdomsmottagning. Trots att det finns många barnmorskestudenter i Umeå tror hon inte att särskilt många kommer bli kvar i staden.

– Det är en distansutbildning vilket innebär att det finns en stor geografisk spridning bland studenterna. De som kommer härifrån kanske blir kvar, men många får sin utbildning betald av respektive landsting under förutsättning att de börjar jobba där efter utbildningen.

Wilhelm Sandelin Anton, Jenny Hortlund

Redaktionen