Om AFC Luleås sena avhopp i ettan: ”Dålig stil”

FOTBOLL. Med bara en vecka kvar till seriepremiären har ytterligare ett lag dragit sig ur division 1 norra. Det innebär att endast ett lag kommer att åka ur serien.

– Tråkigt. Det blir mindre konkurrens om bara ett lag riskerar att åka ned, säger Själevadsspelaren Malin Lindström.

Lördag den 21 april vankas det seriepremiär i division 1 norra – en division som sträcker sig från Höga Kusten till Luleå. I måndags möttes dock divisionen av ett chockbesked.

AFC Luleå drar sig ur.

– Det är dålig stil att hoppa av en vecka innan seriepremiär. Det blir två mindre matcher för oss, säger Amanda Berglund, lagkapten i seriekollegan Själevads IK.

Själevad och Luleå skulle ha mötts vid två tillfällen under sommaren och hösten. Nu blir i stället Berglund och laget spellediga de dagar som de skulle spela match mot Luleå.

– Det är jättetråkigt att vi inte får möta dem. Det är ett bra lag, säger Berglund. 

Ett av många avhopp

AFC Luleå är ett av fyra lag som hittills har dragit sig ur division 1. I början av året gick Mariehem SK, Alvik och Östersunds DFF ut med beskeden att de inte kunde delta i divisionen. Orsaken har främst varit spelarbrist.

Två av lagen har SvFF lyckats ersätta.

– Jättebra att man får in nya lag så att vi faktiskt får spela matcher, säger Berglunds lagkamrat Malin Lindström.

Men eftersom vakanser i serien inte tillsätts efter den 1 mars kommer inte AFC Luleås plats att ersättas. Det innebär att division 1 kommer att spelas med tio lag, i stället för det normala 12.

Bara ett lag riskerar därmed att åka ut.

– Tråkigt. Det blir mindre konkurrens i serien om bara ett lag riskerar att åka ned. Nivån på divisionen sänks, säger Lindström.

Nellie Håkansson

Redaktionen