Özz Nûjen uppmärksammar studentradions insamling

Özz Nûjen uppmuntrar i ett klipp på Umeå Studentradions Facebook, att  lyssnare till radiokanalen 102,3 och övriga i Umeå ska bidra till deras insamling för Musikhjälpen 2016.
–Han bjöd in oss backstage för att prata innan hans föreställning här i Umeå, berättar Pegah Zarassi, stationschef för Umeå Studentradio.

För femte året i rad arrangerar Umeå Studentradio en insamling till Musikhjälpen, och i år har de fått stöd av en svensk komiker. Ståuppkomikerna Özz Nûjen och Måns Möller besökte Umeå inför sin föreställning ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” den 7 december.  Showen ägde rum på Idunteatern i Umeå och inbjudna till föreställningen var Umeå Studentradions Pegah Zarassi och Frida Norberg.

– Jag hörde av mig till några komiker på deras privata Facebook eftersom vi sökte sponsring till auktionen vi har för Musikhjälpen. Mot all förväntan så nappade Özz, berättar Pegah Zarassi.

Det blev en promotionvideo

Özz visste inte riktigt vad han ville bidra med och föreslog ett klipp där han uppmuntrar radiolyssnare och Umeåbor att bidra till studentradions insamling. Innan föreställningen fick båda tjejerna träffa honom backstage, där de även spelade in en video som publicerades på deras Facebooksida idag.

– Vi tycker det är jätteroligt att han ville hjälpa till, på sitt sätt. Vi hoppas och tror att fler vill bidra när en offentlig person som Özz  gör det, berättar Frida Norberg , som är projektledare för studentradions insamling, i en intervju.

Özz uppmuntrar i klippet att alla i Umeå ska bidra till insamlingen.

”Det här meddelandet riktar sig till alla, inte bara till er som lyssnar på Umeås studentradio, utan även alla andra här i Umeå faktiskt. Skänk pengar till Umeå studentradio så att de kan hjälpa Musikhjälpen. För att barn behöver gå i skolan, även i krigsdrabbade områden”, säger han i klippet.

Maja Andersson