Pegah och Frida är de nya rösterna i Umeå studentradio

Idag håller Umeå studentradio sin årliga insamling för att skrapa ihop pengar för Musikhjälpen. I år var det Pegah Zarassi och Frida Nordströms tur att vara först ut som radiovärdar.                                       – Pengarna sätter inget värde på hur mycket vi vill kämpa för det, säger Frida till Aspiranten.

Vi sitter i ett lite mindre rum i en av de många korridoren i Samhällsvetarhuset på Umeå universitet. Rummet är ostädat med sladdar dragna över borden där radiomikrofoner står. Affischer av kända artister och radiopersonligheter täcker väggarna och i en brun läder soffa sitter två nya rösterna av Umeå studentradio. Pegah jobbar som stationschef och Frida är PR-chef samt projektledare för insamlingen.

För femte året i rad håller Umeå studentradio en insamling och drog förra året in över 30 000 kronor för Musikhjälpen. De båda radiovärdarna uttrycker glädje över att några vara årets värdar och förklarar vad de tycker är viktigast när man gör radio.

-Vi vill skapa en stämning av kompis, säger Pegah med ett leende på läpparna.

-De som är ensamma ska få ha någon att sjunga med, instämmer Frida.

De förklarar att de vill försöka få studentradion att växa genom att försöka få studenter att fortsätta att lyssna på kanalen.  För att uppnå målet vill de  visa att alla får vara med och att all form av innehåll är välkommet.

-Alla är välkomna! säger Frida glatt.

På senare år har studentradion satsat mer och mer på nytt material med frågeprogram och paneler. Nu kommer även podcast med på agendan. Målet enligt Frida är att hitta en ny väg att komma åt folk. Insamlingen fortsätter hela dagen ut.

                                                                                                                                 Hampus B. Svensson och Maja Andersson

Läs också: Özz Nûjen uppmärksammar studentradions insamling