Penismätare lockar unga killar till ungdomsmottagning

Ett specialframtaget måttband ska mäta penisars omkrets, för att se vilken kondom som passar bäst. Måttbandet ska locka fler killar att söka till ungdomsmottagningen, rapporterar P4 i Blekinge.

Det framtagna måttbandet har olika färg, där varje färg visar på vilken kondomstorlek som passar. Nu ska det framtagna måttbandet för penisar locka fler killar till ungdomsmottagningen i Blekinge. Besöket hoppas även kunna leda till samtal om psykisk ohälsa.   

– När man får killar att söka kan man komma in på psykisk hälsa, så vi vill få dit dem av en eller annan anledning, säger Emelie Svensson till P4 Blekinge.

Måttbandet ingår i ett killprojekt som Blekinge kommun tillsammans med landstinget  har startat. Projektet har sedan oktober tagit sig ut till killtäta gymnasieprogram för att informera om ungdomsmottagningen och sexuell hälsa.

– Det visar att vi tar kondomanvändningen på allvar. Det är inte bara lite gummi, säger Emelie Svensson som är distriktsköterska på ungdomsmottagningen i Blekinge, till P4 Blekinge.

 

Amanda Delgado Johansson och Benjamin Backlund