Random Bastards till Universitetet

Random Bastards spelar i Ljusgården på torsdag.
Erikbyerik
Random Bastards spelar i Ljusgården på torsdag.

l helgen arrangerar hip hop-kollektivet Random Bastards en konsert på Vävenscenen. Som en sista uppvärmning anordnar de på torsdag ett evenemang på campus.

Umeåbaserade Random Bastards med artister som Cleo, Fricky och Broder John har som en återkommande musikhögtid under april månad släppt flera låtar i veckan. #Storpovsmånad som de kallar det, är en hyllning till storspovens återkomst till Västerbotten och månaden avslutas på Väven med Mästerbotten Blockparty #2 under fredagen och lördagen den 27-28 april. I samarbete med kultur på campus kommer de på torsdag hålla i ett warm-up party i Ljusgården på Umeå Universitet där biljetter till helgens evenemang och merch säljas.

– Det här var något vi gjorde förra året också. Det känns som rätt ställe. Kultur på campus som vi samarbetar med har samarbetat med flera arrangörer i stan för att attrahera studenter, exempelvis under jazzfestivalen, säger Anna Axelson, producent för Mästerbotten.

Laddar upp inför helgen

Nathalie Missaoui, eller Cleo som hon är mer känd som, säger att de inom kollektivet kommer fortsätta med det nya initiativet att under en månad släppa musik frekvent.

– Det är nytt för i år, och det kommer vi fortsätta med. Vi vill samla ihop krafterna under en koncentrerad tid för att peppa inför Mästerbotten. Att släppa en massa ny musik och få dela det tillsammans. Ambitionen är att bli större varje år, säger hon.

Hon fortsätter och berättar att en större gäng från kollektivet kommer närvara under torsdagens spelning i  Ljusgården.

– Det kommer vara ett gäng, jag, Broder John, Fricky, Erk och fler från kollektivet. Vi kommer spela lite låtar live, DJ:a, sälja merch till kompispris och biljetter till helgens spelningar. Ladda lite inför helgen helt enkelt, säger Cleo.

Julius Bäckman

Redaktionen