Seriepremiär för Udominate Basket

Förra säsongen vann Udominate  grundserien med 27 raka vinster, för att sedan förlora i finalserien mot ärkerivalen Luleå Basket. Nu har de byggt om laget från grunden, med nio nya spelare och ny tränare. På söndag väntar första kraftmätningen.

Udominates damer spelar sin första match för säsongen på söndag i svenska basketligan. Matchen spelas på Umeå Energi Arena och AIK Basket står för motståndet. Efter förra årets förlust i finalen har lagets ledning tagit åt sig av kritiken och gjort flera ändringar. Joakim Genetay, general manager, för Udominate beskriver det nya laget så här: 

– Ett lag som skall arbeta som ett lag, inte ett gäng individuella stjärnor.

Laget har gjort stora förändringar i spelarrekryteringen, och har bara två spelare kvar från förra året. Delvis för att spelarbudget har varit lägre i år än tidigare, men också för att laget skall få en nystart från förra året. Försäsongen har bestått av flera träningsmatcher med flera positiva resultat, bland annat har laget matchat mot ryska och tjeckiska lag.

– Vi känner oss väl förberedda, vi har en välkvalificerad coach som har byggt ihop laget på ett väldigt bra sätt. Man kan ju säga att vi nästan har ett helt nytt lag, bara två spelare är från förra året, säger Joakim.

Med många spelarförändringar i truppen inför säsongen är det svårt att veta vart årets upplaga av Udominate står sig.

– Vi ska spela varje match för att vinna och sen får vi se hur det går, säger Joakim inför säsongspremiären.

Benjamin Backlund & Amanda Delgado Johansson