Sista chansen att se hyllad utställning

Den här månaden är det sista chansen att se de största ansiktena inom mänskliga rättigheter i utställningen ”We have a dream”. Kändisar som Dalai Lama och Annie Lennox hänger sida vid sida med vardagshjältar. Den första oktober är den absolut sista chansen innan utställningen drar vidare till Jönköping.

I en stor vit hall breder sig ansikten från hela världen ut sig. Utställningen visar den berömda fotografen Albert Wiking verk och har visats överallt i landet. Tidigare så hängde fotografierna på Lunds konsthall men sen i maj har den hängt på Västerbottens museum i Umeå.

-Det har varit en populär utställning. säger Alexandra Ellis, producent på museet. Det är upplyftande att se folk som vill göra skillnad.

Utställningen består av 114 bilder totalt var av ett 80-tal hänger ute. Bilderna föreställer olika personer som på något sätt bidragit till att främja mänskliga rättigheter, alltifrån människorättsaktivister som Martin Luther King och Malala till Ida Engblom som personligen har utsatts för mobbning. Och alla bär de på en dröm om förändring. Bland annat jobbar Ida Engblom nu med barn som har gått igenom liknande upplevelser.

-Boken som säljs vid utställningen har sålt ovanligt bra. När folk går här ifrån vill de veta mer, berättar Ellis.

Nästa stop för utställningen är Jönköping den 14e oktober.

 

Av: Hampus Berglund Svensson