Stand Up-artist till Umeå: ”Det ska bli så kul”

En fullsatt publik på en av Stand Up-showerna som Klubb Fanny arrangerar
Klubb Fanny
En fullsatt publik på en av Stand Up-showerna som Klubb Fanny arrangerar

Stand Up med fokus på jämlikhet och mångfald, det är Klubb Fannys vision. På onsdag kommer nykläckta komiker uppträda på Folkets hus för första gången tillsammans med Melody Farshin, som är kvällens huvudakt.

Fanny Stand Up är ett projekt som Umeå teaterförening startade 2016 för att skapa en Stand Up-scen i norra Norrland. Projektet är unikt då fokuset ligger på kvinnliga komiker i en mansdominerad bransch. Enligt Stefan Lidström, kommunikatör på Fanny Stand Up, är kombinationen mellan professionella komiker och nybörjare det bästa med Klubb Fanny.

— Stand Up är en otroligt rolig, ny och spännande konstform, det går verkligen att lära sig att bli rolig. På våra workshops får vem som helst komma. När det är dags för klubb blandar vi nybörjare som har gått på workshopen med lokala artister och en huvudakt, berättar Lidström.

”Det största hindret för mig är att jag är kvinna”

Melody Farshin, onsdagens huvudakt, berättar hur svårt det är att vara en kvinnlig komiker i en mansdominerad bransch.

— Det är ingenting jag skulle rekommendera någon. Kvoten på showerna är en kvinna per kväll. Kvinnlighet och humor går fortfarande inte hand i hand, det händer att jag tas för att vara en magdansös. Jag måste hela tiden jobba dubbelt så hårt för att bli ihågkommen och sätta ett avtryck.

Melody Farshin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De senare åren har Melody Farshin fått ett större förtroende, och människor litar på att hon kommer leverera. På frågan om Farshin ser fram emot onsdagens show svarar hon:

-Det ska bli så kul. Jag har hört att teamet har satt upp en hel del affischer och det känns väldigt roligt och smickrande.

Förutom att Farshin kommer att befinna sig på Folkets hus kommer hon på onsdag att besöka Umeå universitet.

Lisa Karlsson och Elin Janeröd

Redaktionen