Stort intresse när IKSU anställer nytt

Många vill jobba som instruktör på IKSU.
Andreas Nilsson, IKSU:s pressarkiv.
Många vill jobba som instruktör på IKSU.

IKSU:s gruppträningar är en populär sysselsättning bland studenterna vid Umeå Universitet. Nu är det dags att anställa fler instruktörer och söktrycket är högre än någonsin. 

Träningsanläggningen IKSU besöks flitigt av universitetets studenter och deras gruppträningar är en stor del av verksamheten. Den 31 januari kommer det hållas en audition där blivande instruktörer får visa upp sig. Anna-Karin Hedin, gruppträningskoordinator på IKSU berättar att de är ute efter olika typer av instruktörer och betonar att det viktigaste är att personerna som söker älskar det de gör.

Anna-Karin Hedin. © Privat
Anna-Karin Hedin. © Privat

— Instruktören ska känna att den vill utvecklas och bli en så god instruktör som möjligt. Det är även viktigt att instruktören är någon som sprider positiv energi, säger Hedin.

En audition ordnas för att samla alla sökande på en och samma dag, då IKSU upptäckt att många regelbundet söker anställning som instruktör. Hedin menar att det samtidigt är ett väldigt avslappnat sätt för instruktören att presentera sig.

Rekordmånga sökande

IKSU:s audition är uppdelad i tre steg där det första går ut på att instruktören får 3-4 minuter på sig att instruera i en valfri träningsform. Därefter sker en gallring varpå nästa steg är en intervju. Efter intervjun tas det sen ett beslut  huruvida instruktören kan börja direkt eller om den bör utbildas vidare.

— Det hela är en lång process men det bidrar också till att vi får se mer av människan bakom instruktören, menar Hedin.

Hedin meddelar att antalet sökande är högre än någonsin tidigare, med 37 personer som har visat intresse av att jobba som instruktör. Hon avslutar med att säga att det inte finns ett bestämt antal planerade anställda utan att det beror på de sökande och det behov som finns för de olika träningsformerna.

Samuel Hallin
Jesper Råtts

 

Redaktionen