Studenter kan stå utan studiebidrag

UMEÅ: Ett antal studenter på Arkitekthögskolan har inte fått utbildningspoäng för hösten registrerat, skriver Västerbottenskuriren. Nu riskerar studenterna stå utan studiebidrag för vårterminen.

Det ska uppskattningsvis handla om 10 till 15 arkitektstudenter som är drabbade. Vad som har gått snett vid den här registreringen kan inte Lennart Nilsson, biträdande prefekt på Arkitekthögskolan, ge något svar på.

– Jag vet faktiskt inte varför. Jag tror inte att det beror på sjukskrivningar. Det är klart att de som är godkända ska ha sina poäng, säger Lennart Nilsson till Västerbottenskuriren.

”Arkitekthögskolan ska ordna det här under nästa vecka.”

Att arkitektstudenterna kan tillgodoräkna sig utbildningspoäng är en förutsättning för att kunna söka studiemedel. När misstaget uppmärksammades vände sig påverkade studenter till Umeå naturvetar- och teknologkår (NTK) för stöd. Men nu ger dock Olov Tingström, ordförande för NTK, oroliga studenter ett lugnande besked. Studenter som i många fall är beroende av studiemedel.

– Därför är det här verkligen inte bra men det viktigaste är att poängen har kommit in i januari. Vi har fått löfte om att Arkitekthögskolan ska ordna det här under nästa vecka, säger Olov Tingström till Västerbottenskuriren.

Text: Adam Wenell & Joakim Lybeck

Redaktionen