Studenterna är en betydlig del av IKSU

Att träningsanläggningen IKSU är populär bland studenter är knappast någon större nyhet. Men hur stor del av medlemmarna är egentligen studenter? Och vilken är den populäraste träningsformen?

Aspiranten har varit i kontakt med IKSU och tagit reda på vilken träningsform som är populärast, vilka tider det är tjockast med folk på gymmet, och hur stor roll studenterna egentligen spelar för IKSU:s verksamhet.

Olika former av gruppträning och gymträning är de mest populära träningsformerna på anläggningen. Total Training i alla dess former, yoga och cykling är de mest besökta gruppträningspassen, berättar Anna Bäckman, verksamhetschef för träning på IKSU.

– Det är svårt att säga vilket pass som är minst populärt, vi har en bra mix för att passa olika smaker, säger Bäckman. Träningspassen är anpassade enligt vad folk vill ha, de som inte är så populära tas bort. Alla pass ordnas inte heller lika många gånger, och de som inte är lika populära har färre pass, fortsätter hon.

Anna Bäckman, verksamhetschef för träning vid IKSU.
Anna Bäckman, verksamhetschef för träning vid IKSU. © IKSU

IKSU har flest besökare i början av veckan, främst på måndagar och tisdagar. Under resten av veckan sprider sig besökarna ganska jämnt. Mellan klockan 11-13 och 17-21 är det tätast med folk på IKSU, medan det är lugnast mellan 9-11 och 13-15, förklarar Bäckman.

Studenter är en viktig del

En tredjedel av alla IKSU:s medlemmar är studenter, vilket även märks av på sommaren.

– På sommaren ser vi ett stort tapp, säger Bäckman. Det är många studenter som åker till andra orter och studentantalet minskar betydligt, fortsätter hon.

På IKSU sport och IKSU plus är studentantalet högst, på IKSU spa går inte lika många studenter, vilket Bäckman tror att beror på att få studenter bor i närheten av Umedalen, där det sistnämnda ligger.

Vad tränar du på IKSU?

IMG_3184

Ida Aho, strategisk kommunikation.

– Spinning och gym.

IMG_3185 (3)

Ekku Leivonen, international business programme.

– Olika, under vintern kör jag mest styrketräning. Jag försöker även att göra annat minst en gång i veckan, som beachvolley eller squash.

IMG_3186 (3)

Vendela Wikström, journalistprogrammet.

– Mest fria vikter på gym, såsom frivändning och liknande.

Jesper Råtts

 

Redaktionen