Tatuerande världsartister intar Umeå

I helgen sker den första upplagan av Ume tattoo fest. En tatueringsmässa där 82 tatuerare under samma tak ska skapa konst på människor.
– Vi vill lyfta fram den professionella artisten och hantverket som tatuerande är, säger grundaren Anders Wahlström till Aspiranten.se

82 artister från sex olika länder kommer under helgen vara delaktiga i den första upplagan utav Ume tattoo fest. Tatueringsmässan håller på i tre dagar och kommer äga rum på Nolia i Umeå. För den som är sugen på att bli märkt för livet går det bra att dyka upp på mässan, eller boka en tid inför.
– Det är så kul med mässor, att man bara kan komma hit och få en tatuering på plats, säger Anders

Dubbelbokat
Det har varit ett stort intresse kring mässan, men allt har  inte gått som planerat. Under samma helg som Ume tattoo fest äger rum i Västerbotten bjuder även London in till en mässa. Detta har bidragit till att en del inbjudna artister valt att boka om för att vara i England istället.
– När vi fick chansen att köra denna helg hade London inte kommit med datum ännu. När det väl stod klart att deras mässa skulle infalla på samma datum beslöt sig några artister för att avboka med oss.

Anders och Oscar poängterar dock att de är väldigt nöjda över vilka tatuerare de lyckats locka till helgens mässa.
– Vi är otroligt stolta över den ”line-up” vi fått till. Det är många professionella världsartister som kommer till Umeå i helgen.

”Många utomlands vi vill ha hit”
Grundarna Anders Wahlström och Oscar Hägglund har en tydlig idé med helgen. Det ska vara enkelt för besökarna att få bli tatuerad av en duktig artist.
– Trots att vi har så många duktiga artister i Sverige finns det många utomlands vi vill ha hit. Det ska vara lätt för besökarna att tatuera sig hos en världsartist.

Mässan drar igång under fredagen och stängs på söndag.

Tobias Dahlberg