Tråkiga beskedet för Ålidhems centrum – Pinchos lägger ner

Pinchos Ålidhem har snart serverat sina sista brickor tapas.
Foto: Mikaela Wikström
Pinchos Ålidhem har snart serverat sina sista brickor tapas.

Nu är det klart att Pinchos Ålidhem kommer att läggas ner. Ägaren Peter Haghjoo ser dock inte detta som ett bakslag: ”Det här är inget misslyckande. Jag känner mig helt enkelt klar med nattklubbsbiten”, säger han till VK och syftar på Rouge, som han också äger. 

Imorse blev det officiellt, Pinchos Ålidhem kommer att säljas och avvecklas, meddelar ägaren Peter Haghjoo, enligt tidningens webbsida. Anledningen ska vara brist på både tid och energi. Haghjoo öppnade restaurangen på Ålidhem för cirka ett och ett halvt år sedan med sin partner, men när denne drog sig ur blev det tufft att driva både Pinchos och Rouge. Haghjoo driver sedan tidigare också Pinchos-restaurangen på stan, vilket skapade en ohållbar situation.

– Jag är småbarnsförälder och känner att nattklubbslivet inte riktigt passar in för mig just nu. Jag har inte tiden och när man inte kan göra något så bra som man vill är det bättre att släppa det, utvecklar Haghjoo för VK. Ett annat skäl till beslutet är att Haghjoo för närvarande är upptagen med fyra andra nyetableringar av Pinchos-restauranger i olika städer, bland annat Piteå och Luleå.

Vad detta får för konsekvenser för de anställda är i viss mån oklart. Haghjoo är dock försiktigt optimistisk.

– Ingen av de fast anställda förlorar sina jobb. De som jobbar med Pinchos kommer att flytta över till restaurangen i centrum, och de som är anställda på nattklubben tas över av den nya ägaren. Men för de som är behovsanställda ser det osäkrare ut, men den nya ägaren har redan börjat ta kontakt med dem också. De besitter goda kunskaper, säger han till VK.

De nya ägarna tar över den 1 juli. Pinchos Ålidhem stänger sina dörrar den 29 april medan Rouge har öppet sista gången den 30 april.

Samuel Hallin

 

Redaktionen