Udominate går för tredje raka segern mot Luleå

Favorittippade Udominate har inte svikit förväntningarna i de två inledande matcherna. Med två raka segrar i bagaget går Umeålaget nu för en tredje när de ställs mot de regerande mästarna Luleå Basket.

Basketlaget Udominate har fått en flygande start på säsongen. Premiärsegern mot IK Eos följdes upp med en ny storseger mot Uppsala med 87 – 48 och Umeålaget toppar redan tabellen.
— Det är en bra start för oss, vi har spelat bra. Men samtidigt behöver laget fortfarande utvecklas och träna hårt. Men vi är på väg mot rätt håll, säger tränaren Tamara Ruzic.

Att inleda säsongen som storfavorit skulle ha kunnat vara en faktor som ökar pressen på Umeålaget, men enligt Ruzic tar de en match i taget och tänker inte på favoritskapet.
— Vi tränar hårt, fokuserar på vårt och respekterar alla lag. Att vi är favoriter är bara något som står i pappren, vi måste bevisa det på planen, säger Ruzic.

En chans till revansch

Förra säsongen fick Udominate sina gulddrömmar krossade av Luleå när de fick se sig besegrade i finalomgången. Imorgon får de chans till revansch när de två ställs mot varandra i Luleå Energi Arena.
— De kommer att ha hemmaplansfavör och kommer säkert att ha cirka 3 000 supportrar som hejar på dem. Men vi har tränat och förberett oss väl. Det kommer att bli roligt att spela en tuffare och tätare match, det är något som vi inte har fått göra ännu denna säsong. Så det kommer bli en bra erfarenhet för oss så här i början av säsongen, säger Ruzic.

Att toppmatchen spelas så tidigt på säsongen spelar ingen roll – för Ruzic är det bara en sak som gäller.

Hur viktigt är det att vinna denna match?

— Det är viktigt. Alla matcher är viktiga – så även denna, konstaterar Ruzic bestämt.

Lo Hägerfelth