Umeå campuspark på internationell tio-i-topp-lista

En unik atmosfär med harmoniska uterum som uppmuntrar till möten. Så lyder motiveringen till att Umeå campuspark rankas som topp tio i Sverige över landets mest lyckade och funktionella designprojekt.

Publiceringen av det Internationella nätverket Landscape Architects Networks lista med namnet ”Sweden’s got talent” blev en glad nyhet för Umeå universitet och campusparken. Richard Olsson, chef vid lokalförsörjningsenheten, säger i ett pressmeddelande publicerat på universitetets hemsida att parken är väldigt populär bland både studenter och medarbetare. När Aspiranten beger sig till dammen vid tretiden är området dock relativt folktomt. Men på ett av trädäcken sitter studenten Sofie Lundgren med ett gäng vänner och pluggade i det fina höstvädret.
– Det är första gången jag sitter här, men det är gött i solen och härligt med vatten, säger hon.

Campusparken invigdes år 2010 och var ett resultat av en tävling som genomfördes av Umeå universitet och Akademiska hus 2007. Syftet är att ha en vacker utomhusmiljö som inbjuder till kreativitet, informella möten och improviserade aktiviteter, enligt pressmeddelandet.

Vendela Wikström