Umeåstudent uttagen till världscupen

Till helgens tävlingar i Slovenien säsongsdebuterar Umeåstudenten Erik Silfver i världscupen.
– En glad överraskning, säger han
 till Aspiranten.se. 

I måndags fick Erik Silfver, 24 år, det glädjande beskedet att han är uttagen till landslagstruppen inför den kommande världscuphelgen i Slovenska Planica.

– Jag är inte nöjd med säsongsöppningen, så det här var en glad överraskning som jag inte hade räknat med, säger Erik som till vardags studerar ingenjör inom energiteknik på Umeå Universitet.

– Vi åker redan ikväll så det blir väl att försöka ladda krafterna så man är pigg i helgen.

På lördag väntar sprint i fristil och går det riktigt bra där får Silfver även åka sprintstafett dagen därpå. Sverige får ställa upp med två stafettlag, två i varje lag och det är sex herrar som slåss om de fyra platserna.

– Det blir viktigt att åka bra på lördag för att även få åka på söndag. Men det blir ju tufft att gå vidare så det gäller att göra ett bra kval. Man vill ju prestera bra i landslagsdressen, men det vill man ju annars också så det är egentligen ingen större skillnad, säger Erik.

Det är dock inte första gången Silfver får köra för landslaget. 2013 åkte Umeå-åkaren U23-VM och han debuterade redan förra säsongen i världscupen, med totalt tre starter. I Lahti gick det som bäst med en 5:e plats i kvalet, men då ramlade han oturligt i kvartsfinalen.

– Jag hoppas kunna göra en bättre kvartsfinal denna gång om jag tar mig dit, säger han.