Välkända bageriet dras med stora skulder efter öppningen i Avion

Det ansedda bageriet Finas Hembageri har efter öppningen i Avion, för ett och ett halvt år sedan, skulder på fler hundratusentals kronor. Detta framgår av årsredovisning från 2016 och nu kan bageriet vara på väg att gå samma öde tills mötes som den konkursdrabbade klädbutiken Carizma. 

Finas Hembager som har caféer i Umeå centrum och på Teg etablerade sig i mars 2016 i Avion. Till Västerbottens Kuriren berättade ägaren av företaget Hossein Haji Taheri ”att det är ett sätt för oss att ta nästa steg”. Det har dock inte gått så bra som man kanske hade väntat sig. Istället för en positiv ökning har företaget gått med förluster på över 400 000 kronor.

Under måndagen beslutade tingsrätten i Umeå att godkänna företagets önskan om en företagsrekonstruktion. Med detta menas att företaget har problem att betala sina skulder och får därför utomstående hjälp att komma på fötter igen genom att anlita en rekonstruktör som ser över ekonomin. Företagsrekonstruktion begärs istället för en konkurs.

 

Finas Hembageri är inte ensamma om att gå back. Två andra företag Modigt AB och Xcellent Home and Fashion har också röda siffror i sina årsredovisningar från 2016. Det kan du läsa mer om här.

Vi har sökt ägaren av Finas Hembageri Hossein Haji Taheri för en kommentar men utan resultat.

Jenny Kejerhag, Amanda Delgado