Världsrekord för en bra sak

Under torsdagen så arrangerar Vakin ett världsrekordförsök under Smakfestivalen i Umeå.  Anledningen till försöket är att höja medvetenheten kring kranvattnets värde.
– Att ta sig in i Guinness Rekordbok är inte poängen med hela projektet, säger Daniel Alinder.

Världsrekordet är inte enda målet, det är inte att ta sig in i rekordböckerna som är viktigast för Vakin.

– Jag vill att så många som möjligt dyker upp för det blir så ballt. Men att ta sig in i Guinness Rekordbok är inte poängen med hela projektet. Målet med projektet är att belysa problemet med att inte alla i världen har tillgång till rent vatten och att vi tillsammans ska samarbeta mot en mer hållbar miljö, säger Daniel Alinder

Daniel Alinder
Daniel Alinder

Hur många som kommer att delta i det tänkta världsrekordet är fortfarande oklart. Men Daniel Alinder är väl förberedd för alla tänkta scenarion:

– Vi har över 400 personer som har anmält intresse via Facebook. Vi har spridit ut flyers över Umeå och på universitetet.  Målet är att det ska komma 500 personer, men vi har en plan hur vi ska arbeta om det kommer 100, 200 eller 300 personer också.

Några representanter från Guiness Rekordbok kommer inte vara på plats utan hela evenemanget kommer att filmas från en lift och man kommer senare att skicka in en stop-motion film som kommer att bedömas av en jury.

– Det kan bli mycket folk, men det blir ett bra kaos eftersom det belyser ett väldigt viktigt problem i världen, avslutar han.

                                                                               Andreas Nyman & Tobias Stahl